Martini Fiero to nowość wśród wermutów! Nowy smak, którego wyróżnikiem jest dodatek czerwonej pomarańczy, został stworzony z myślą o aperitivo, czyli o celebracji wspólnych chwil z przyjaciółmi, przy przekąskach i rozmowach. Wermut najlepiej smakuje podany jako koktajl Martini Fiero & Tonic, kiedy nuty pomarańczy i mandarynki oraz delikatna gorycz piołunu łączą się z bąbelkami toniku, idealnie zaostrzając apetyt. Wermut to rodzaj alkoholu na bazie wina z dodatkiem ziół i przypraw korzennych takich jak: piołun, szałwia, kolendra, chinina, goździki, imbir czy gałka muszkatołowa. Martini Fiero to słodko-gorzki wermut o intensywnie czerwonym kolorze. Słodycz zapewnia połączenie nut pomarańczy i mandarynek, pochodzących z regionu Morza Śródziemnego. Został stworzony z myślą o łączeniu go w koktajlach z innymi składnikami. Najprostszy i zarazem najsmaczniejszy miks to połączenie z tonikiem, kostkami lodu oraz plastrem czerwonej pomarańczy.
Link do strony artykułu: https://uww.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/wermut-martini-fiero-nowy-wloski-smak-lata-z-czerwona-pomarancza